Пародонтална стоматология

Погрижете се за усмивката си в Smile Care

В дентална практика Smile Care здравето на Вашите венци е наш приоритет.
Ние сме фокусирани върху предоставянето на специализирана грижа за предотвратяване, диагностика и лечение на пародонтални заболявания, засягащи венците и поддържащите структури на зъбите.

Какви процедури включва услугата?

Почистване на зъбен камък

В Smile Care използваме модерна техника за ефикасно и безболезнено отстраняване на зъбния камък. След като той бъде премахнат, ние ще полираме Вашите зъби, за да им придадем блестящ вид и гладкост на емайла. При необходимост, можем да приложим допълнителна терапия за укрепване на зъбния емайл.

Полиране със сода

Полирането със сода или с ЕърФлоу премахва натрупаните петна по зъбите, възвръщайки естествения им цвят. Процесът е изключително безопасен за зъбния емайл и е подходящ дори за чувствителни зъби. Полирането отнема не повече от 10 минути, а резултатите са видими веднага след първата процедура.

PET Тест

PET тестът е модерен и точен подход за идентифициране на патогените, които са отговорни за развитието на пародонтит. Той дава възможност за разработване на персонализирано лечение, целящо да постигне оптимални резултати при всеки пациент.

Пародонтален кюретаж

Кюретажът е дентална процедура, насочена към почистването на венците и дълбоките джобове в устната кухина. За да гарантираме Вашия максимален комфорт, ние извършваме процедурата с локална анестезия, което прави процеса напълно безболезнен.

Шиниране на зъби

Шинирането се използва за стабилизиране на клатещи се зъби и има много голям ефект върху възвръщането на стабилността и функцията на зъбите. Услугата е идеална за пациенти, които страдат от увреждания на пародонта или други заболявания, причиняващи разклащане на зъбите.

Направете първата крачка към здравата и красива усмивка.

Какви са предимствата от пародонталната стоматология?

Възпаленията на венците могат да увеличат риска от други здравословни проблеми, като сърдечно-съдови заболявания и диабет, затова пародонталното лечение е важно не само за здравето на усмивката Ви, но и на цялото Ви тяло.
Също така пародонталното лечение помага за запазването на естествените зъби и предотвратява тяхната загуба, която може да настъпи поради възпалителни процеси и увреждане на венците.